Det blev oavgjort i kamratmötet. IFK Norrköping och IFK Göteborg spelade 2-2, samtliga mål gjorda i en händelserik första halvlek.

– Det känns tufft, men ser man till hur matchen såg ut så var väl 2-2 kanske ett rättvist resultat, säger tvåmålsskytten Gunnar Thorvaldsson.

Många i publiken, 10 023 åskådare på Nya Parken, hade knappt hunnit sätta sig förrän första målet föll. Islänningen Gunnar Thorvaldsson lurade en Göteborgsback och sköt efter 12 sekunders (!) spel behärskat 1-0 bakom Markus Sandberg. Mycket snyggt avslutat av anfallaren.

– Det var skönt att få ett så tidigt ledningsmål, säger Gunnar.

Men Göteborg svarade i tolfte minuten när Tobias Hysén enkelt kunde nicka in Stefan Selakovics exakta inlägg. Det var inte slut där. Norrköping återtog ledningen efter 19 minuter när Thorvaldsson plötsligt fanns sig helt fri med Sandberg sedan bollen studsat tursamt på en försvarare, 2-1.

Fem minuter före pausledning kvitterade Göteborg för andra gången. Selakovic slog en hörna som Ragnar Sigurdsson knoppade in bakom en något passiv Niklas Westberg i hemmamålet.

I andra halvlek sjönk spelkvalitén. IFK Norrköping såg lite tröttkört ut och Göteborg tog hand om taktpinnen. Hysén var nära att göra säsongens sjunde allsvenska mål men den gången räddade ribban Westberg och ”Peking”. I och med det oavgjorda resultatet bröts två sviter: Norrköping tog poäng efter två raka förluster medan Göteborg fick nöja sig med en pinne efter tre segrar.

IFK Norrköpings Gunnar Thorvaldsson och Astrit Ajdarevic varnades under matchen.

Bäst i hemmalaget: Gunnar Thorvaldsson, förstås, som förutom de två målen också spelmässigt gjorde sin bästa match i IFK-tröjan.

– Det var självklart skönt att få göra mål. Jag har varit lite missnöjd med mitt eget spel i inledningen av säsongen och har pratat mycket med tränaren Janne Andersson. Vi kom överens om att jag behöver få lite fler djupledsbollar. Det är det jag är bäst på och det var det jag fick i dag.

Med dagens spel och resultat visar IFK Norrköping att de allt mer växer in i den allsvenska kostymen!

Matchfakta

IFK Norrköping-IFK Göteborg    2-2 (2-2)
1-0 Gunnar Heidar Thorvaldsson (1), 1-1 Tobias Hysén (14), 2-1 Gunnar Heidar Thorvaldsson (20), 2-2 Ragnar Sigurdsson (42).
Varningar, IFK Norrköping: Gunnar Heidar Thorvaldsson, Astrit Ajdarevic. IFK Göteborg: Erik Lund.
Domare: Markus Strömbergsson, Gävle.
Publik: 10 023.
IFK Norrköping (4-3-3): Niklas Westberg – Martin Smedberg Dalence, Bobbie Friberg da Cruz, Anders Wikström, Mathias Florén – Petru Racu, Marcus Falk-Olander (Armin Tankovic 77), Astrit Ajdarevic – Shpetim Hasani (Bruno Santos 82), Gunnar Heidar Thorvaldsson, Christopher Telo (Riki Cakic 81).
IFK Göteborg (4-5-1): Markus Sandberg – Erik Lund, Karl Svensson, Ragnar Sigurdsson, Hjörtur Logi Valgardsson – Stefan Selakovic, Elmar Bjarnason, Andreas Drugge (Hannes Stiller 76), Sebastian Eriksson, Tobias Sana (Nicklas Bärkroth 63) – Tobias Hysén.