I 55 minuter sov man gott på Södertälje Arena. Sen small det till tre gånger på bara lite över en kvart. Syrianska gav IFK Norrköping pisk med 3-0 och tog säsongens första riktiga hemmaseger.

– Det här är viktigt för laget, säger målskytten Sharbel Touma.

För Norrköpingslaget blev sex raka förluster på Södertälje Arena till en sjunde.

Innan dagens match hade Syrianska vunnit en match i Allsvenskan 2011, med 3-0 efter domslut från Svensk Fotbollsförbundet. Idag kom dock en riktig och äkta 3-0 seger.

Det var en minst sagt sömnig start på Södertälje Arena när Syrianska och IFK Norrköping gjorde upp. Första halvlek saknade riktiga höjdpunkter så det får bli när IFK:s målvakt Abbas Hassan  fick felträff och rensade en boll så högt att den lämnade arenan över den höga läktaren.

Svettigast efter första halvlek var bårbärarna som i rena sjukstugan fick äntra planen tre, fyra gånger. Värst gick det för Johan Arneng som tvingades till byte efter ett olyckligt motlägg på egen planhalva. Efter en redan skadedrabbad säsong fortsätter bekymren för mittfältaren som missade flera matcher under säsongsinledningen.

Både IFK Norrköpings  Gunnar Torvaldsson och Astrit Ajdaveric gick också ner för räkning vid olika tillfällen vilket ledde till fler långa spelavbrott.

I andra halvlek lossnade det dock rejält för Syrianska. Sharbel Touma tilläts i 55:e minuten rinna igenom och dra ur proppen bakom Hassan i målet.

– Jag tänkte: äntligen ett bra läge. Jag såg luckan, löper in och väntar in passningen från Dinko (Felic), lyckas få med den bra och en bra placering, enkelt, säger Touma.

Sharbel Touma har haft en trög säsong hittills med noll poäng. I 1-5 förlusten mot BK Häcken blev han utbytt i paus och fick bära hundhuvudet efteråt.

– För mig personligen betyder det oerhört mycket när jag kan producera poäng, assist eller mål. Det här är viktigt för laget, självklart för mig men speciellt för laget. Det är det jag ska försöka fortsätta med, säger Touma.

Elva minuter senare ökade en sopren Yussuf Saleh på hemmaledningen till 2-0 med en placering invid bortre stolpen.

Bara sex minuter gick sedan innan Imad Zatara med ett vackert skott skruvade in trean förbi ett håglöst försvar i IFK Norrköping.

– Då var matchen körd. Framförallt är det ett för dåligt försvarsspel vid de två första målen som avgör. Det är en tung eftermiddag, sa IFK-managern Janne Andersson.

I och med segern avancerar Syrianska en placering vilket gör Halmstad till ny tabelljumbo på grund av sämre målskillnad. IFK Norrköping halkar ned till tionde plats.

Nu får IFK Norrköping ladda om ordentligt inför kommande hemmamatch mot Örebro SK på onsdag.