Klart med ny målvakt i IFK

Klart med ny målvakt i IFK

IFK Norrköping har knutit till sig målvakten Otto Martler. Den förre Falkenbergmålvakten ska säkra upp under IFK:s kvalspel till Europa League i sommar.

– Han kommer att finnas med oss en gång i veckan eller mer och har kontrakt till och med 20 augusti, berättar managern Jens Gustafsson.

Förra året tvingades IFK sätta målvaktstränaren Maths Elfvendal på bänken i Champions League-kvalet. Det vill man inte ska behöva hända i sommar.

– Maths är en väldigt bra målvaktstränare, men inte lika bra som målvakt, säger Jens med ett skratt.

Bakom österrikaren Michael Langer finns 19-årige Julius Lindgren som kommer att spela mest i Sylvia i år. När handskadade David Mitov Nilsson kan vara tillbaka i form är osäkert, har har tre träningsveckor kvar utan målvaktsspel.

Som 29-åring slutade Otto Martler förra året med elitfotbollen för att som civilingenjör satsa fullt ut på sitt jobb som projektutvecklare på ett fastighetsbolag.

IFK kommer att möta internationellt motstånd i ett par matcher inför Europa League-kvalet i sommar. En motståndare är klar, FF Jaro i Finland 17 juni, Simon Skrabbs tidigare klubb. Dessutom planeras ytterligare ett internationellt motstånd före midsommar.

Källa: Norrköpings Tidningar

Relaterade inlägg