En nykomling mot ett nybygge – och det var Norrköping som drog längsta strået. Nu fick Peking dessutom igång tilltänkte målskytten. Gunnar Thorvaldsson sänkte sitt gamla lag Halmstad med sitt 2 – 0 mål för IFK Norrköping.

Gunnar Heidar Thorvaldsson värvades strax innan allsvenska premiären – islänningen kom in som lite av en frälsare i ett skadedrabbat och orutinerat Norrköpings-anfall. Hittills har det gått trögt med målskyttet, men med fem minuter kvar kunde Thorvaldsson äntligen öppna målkontot. Till lycka för manager Janne Andersson:

– Det var så jäkla roligt. Gunnar springer mil därute, jag gläds verkligen med honom, sade Janne Andersson till Canal Plus efter matchen.

Norrköping fick tidigt utdelning i första halvlek: Martin Smedberg-Dalence servade in en fin hörna som Bobbie Friberg da Cruz kunde nicka in – mål i andra raka matchen för Norrköpings mittbacksförvärv. Sedan föll Peking tillbaka och bjöd in HBK i matchen.

Halmstad hade spelövertag och skapade ett par chanser, men det vill sig inte för Pep:s gäng. Nu klarade man sig utan utvisningar som i de två senaste matcherna, men avsaknaden av en målgörare är tydlig. Clotet Ruiz var dock samlad direkt efter matchen:

– Idag är andra gången vi kan avsluta matchen med elva man, så det här är ju egentligen bara vår andra match. Det är tufft för oss, vi gjorde en bra andra halvlek, men får inte med oss något.

2-0 kunde mycket väl ha varit 3-0. Med knappa tio minuter kvar fick Norrköping frispark strax utanför straffområdet. Alla trodde på skott Ajdarevic, men Pekings playmaker rullade istället fram bollen till en fristående Shpetim Hasani – en frisparksvariant som gav VM 94-vibbar. Men linjedomaren vinkade tveksamt bort Hasani.

– Den är godkänd, linjedomaren står i linje, jag tycker absolut inte att det var offside, säger Janne Andersson, och fortsätter angående varianten:

–  Det var inget intränat från vår sida, spelarna har friheter därute, kul att se dem försöka sådana saker.

I IFK Norrköping var denna dag extra plus värt till Martin Smedberg, Christoffer Telo, Bobbie Friberg och Sheptim Hasani. Nu kan laget med gott självförtroende resa till Stockholm på påskdagen för match mot Djurgården.

Delar av detta reportage är hämtat från fotbolldirekt.se.