Nykomlingen IFK Norrköping fick en fantastisk start på årets allsvenska.  Drygt 10.000 personer bevittnade den allsvenska premiären på Nya Parken i Norrköping. Med nya tränaren Janne Andersson vann man hemmamatchen mot Gais med 2-0 efter bland annat en dunderpärla av Imad Khalili.
– Jag fick på en bra träff tycker jag. Det var underbart, säger målskytten.

Nykomlingen IFK Norrköping fick precis den start på allsvenskan som fansen på Parken hade hoppats på. Efter en trög och händelsfattig första halvlek kom hemmalaget ut med helt ny kraft i den andra. ”Peking” började då rada upp chanser mot Dime Jankulovski i Gais-målet och till slut kom också matchens och allsvenskans första mål. En riktig pärla dessutom. Imad Khallili tog emot en studsboll strax utanför straffområdet och fick drömträff med sin vänsterfot innan bollen borrade sig in vid Jankulovskis högra stolpe.

– Jag fick på en bra träff tycker jag. Man brukar känna det i foten och det var underbart, säger Khalili till Canal+ efter matchen.

– Det var lite tillknäppt i första halvlek, från vår del i alla fall. Men sedan i andra ordnade det upp sig och vi fick ett tidigt mål.
Och några minuter senare fick Norrlöpingspubliken fler skäl att jubla. Marcus Falk-Olander kom då loss på en djupledsboll och avancerade in i straffområdet, men stoppades bryskt av Gais-kapten Fredrik Lundgren. Domaren Michael Lerjéus hade inget annat val att peka på straffpunkten samtidigt som Lundgren varnades. Målkungen från Superettan 2010, Sphetim Hasani placerade sedan säkert in 2-0 efter att ha väntat ut Jankulovski.

Fredrik Lundgrens start på allsvenskan blev sedan ännu värre när han drog ner målskytten Khalili och visades ut. Kaptenen är därmed avstängd i nästa match för Göteborgs-laget. Även Khalili tvingades utgå efter samma situation med en misstänkt sträckning i låret.Med en man mindre på planen lyckades Gais aldrig hota IF Norrköpings 2-0-ledning och nykomlingen vann premiären.
Men Gais-tränaren Alexander Axén var ändå inte helt missnöjd med debuten. Det fanns ändå en del ljusglimtar.

– Vi gör en ändå helt ok match och skapar fler matcher än vad vi gjorde förra året, säger han till Canal+.