Två segrar på de tre första matcherna. Allsvenska nykomlingen IFK Norrköping har fått en bra start på säsongen. Det blev en viktig krigarseger i Skåne på söndagen då Trelleborg tvingades inkassera sin 3:e raka förlust.

Första halvlek kan beskrivas med ett enda ord: hörnkavalkad. Hela 13 hörnor slogs under första halvlek varav 11 av Trelleborg. Det var flera nicktouchar som smet tätt utanför men närmare än så kom aldrig Trelleborg i första akten då de dessutom tvingades byta ut målvakten Viktor Noring då denne ådrog sig en ljumskskada. Annars gjorde Vångavallen förtjänst av smeknamnet Tjongavallen denna dag. Det var många luftpastejer fram och tillbaka och det nickades friskt utan någon större adressat på bollen.

– Vi har skapat en del chanser men inte satt dit dem. Men det kommer nu i andra, vi ska fortsätta som vi gjort, förr eller senare kommer vi sätta dit en boll, sade Trelleborgs Mattias Adelstam i paus.

Efter en mållös första halvlek så small det sedan två gånger inom loppet av en minut i andra halvlek. Bobbie Friberg da Cruz nickade först in Shpetim Hasanis pass efter en frispark men ”Peking” hann knappt jubla klart innan Marcus Pode dunkade in kvitteringen bakom Abbas Hassan. På den undermåliga gräsmattan så blev det därefter mycket krigande och det lutade åt ett oavgjort resultat innan avgörandet kom sex minuter från slutet.

Då bjöd  Astrit Ajdarevic på en fin dribblingsshow innan han i trängt läge avlossade en kanon från långt håll som inbytte målvakten Freditk Persson styrde rakt ut i banan till en framstörtande Marcus Falk-Olander som kunde avgöra matchen.
– Astrit trollade lite och skjuter och ”Fritz” släpper en retur som jag slår in i öppet målet, berättar Falk-Olander som har ett förflutet i Trelleborg. Mittfältaren var på lån i TFF säsongen 2009 och sänkte nu sitt gamla lag som har fått en tung start på året.

TFF:s målskytt Marcus Pode var rejält besviken efter att laget inkasserat sin tredje raka förlust.
– Jag tycker att vi spelar bra i första, de tar ledningen i andra men vi får som tur var 1-1 precis efter. Men sen får de ett skitmål till, det är tungt, säger han.

IFK:arna skrek ut sin glädje efter matchen och avtackade tillresta bortasupporters efter matchen på Vångavallen.

Marcus  Falk-Olander utsågs till matchens lirare i IFK Norrköping. Överbetyg kan även delas ut till Martin Smedberg, Astrit Ajdarevic och Gunnar Thorvaldsson.

IFK-tränaren Janne Andersson slets förmodligen mellan hopp och förtvivlan i blåsten på innerplan. Först Bobbie Friberg Da Cruz ledningsmål, och i minuten därpå Marcus Podes snabba kvittering. Glädjen efter Marcus Falk-Olanders sena kvitteringsmål gick inte att ta miste på, inte minst efter Trelleborgs alla farliga hörnor i den första halvleken.

–  Vi växte in i det vartefter. Det blev en match där vi till sist hade marginalerna på vår sida. Det hade vi inte mot Gefle, sade Janne Andersson på presskonferensen.

Det blrev säkert  en skön hemresa för IFK och nu väntar ny hemmamatch mot Halmstad på onsdag.

IFK Norrköpings Supporterklubb/Roger Jansson

Matchfakta:

Trelleborgs FF-IFK Norrköping 1-2 (0-0)

Målen: 0-1 (54) Bobbie Friberg da Cruz, 1-1 (55) Marcus Pode, 2-1 (86) Markus Falk-Olander.

Varningar, IFK: Shpetim Hasani, Petru Racu.

Publik: 3 060.

IFK:s lag: Abbas Hassan – Martin Smedberg-Dalence, Anders Wikström, Bobbie Friberg da Cruz, Mathias Florén – Astrit Ajadervic (86), Petru Racu, Marcus Falk-Olander, Christopher Telo (70) – Riki Cakic (70), David Wiklander (86