IFK Norrköping hade hållit nollan på hemmaplan. Mjällby hade inte lyckats producera något framåt på bortaplan. Tillbaka från sin avstängning bröt då Mjällbys  Moestafa El Kabir då båda sviterna – och Mjällby körde över nykomlingen med 3-0.

– Alla jobbade hårt, och detta är resultatet, säger han till Canal Plus.

Allsvenska nykomlingen IFK Norrköping har imponerat under säsongsstarten. En poäng i lördagens hemmamatch mot Mjällby hade tagit laget högst upp i tabellen. Så blev dock det inte.
Förra säsongens succémålvakt IFK Norrköpings Niklas Westberg fick göra säsongsdebut och ersatte skadade Abbas Hassan. Men någon succé blev det inte. Norrköping släppte in säsongens första mål på hemmaplan efter 22 minuter – och innan matchen var slut hade målvakten tre gånger om tvingats hämta bollen ur nätet. Niklas Westberg har nog drömt om att göra en allsvensk match i många år. Men, den allsvenska debuten vill han nog glömma snabbt!

Moestafa El Kabir gjorde Mjällbys första bortamål för säsongen och gav laget ledningen efter en imponerande djupledslöpning.
– Jag fick ett bra pass av Ivanovski och såg att målvakten kom ut, säger han.
Daniel Nicklasson ökade sedan på Mjällbys ledning innan halvtid efter slarv i Norrköpingsförsvaret. I andra halvlek gjorde sedan Moestafa El Kabir sitt andra mål för dagen, efter att bollen tagit på Johan Svenssons hand i sekvensen före.
– Om vi vinner med 1-0 och får tre poäng är det samma sak, men det är förstås skönt att göra två mål i samma poäng, säger El Kabir.

Norrköping hade mycket boll i andra halvlek, och skapade en del halvchanser men åkte på säsongens första hemmaförlust. Mjällby tog å andra sidan säsongens första poäng på bortaplan – men någon press har laget inte känt av säger Moestafa El Kabir.
– Inte alls. Vi har bra självförtroende och vet vad vi kan göra. Det visade vi i dag.

Moestafa El Kabir sänkte IFK Norrköping.
– Det första målet satte matchen, sade  IFK Norrköpings manager Janne Andersson.

Resultatet 0-3 på statistikpappret var ingen rolig läsning. Men det gjorde inte resultatet mindre rättvist. Att IFK inledde bäst spelade ingen roll.

– De första 20 minuterna var bra. Vi visade upp ett bra självförtroende och skapade ett par halvchanser.

Sedan kom målet. Moestafa El Kabir tog emot Daniel Ivanovskis passning och löpte i djupled. När Niklas Westberg rusade ut tryckte anfallaren till.
– Rycket i löpningen är av internationell klass. Han är en riktigt bra spelare, bäst i allsvenskan på den positionen, sa Janne Andersson.
Det 0-1-målet lade an tonen för matchen. IFK Norrköpings passningsspel började hacka och hemmapressen avtog. Det var tydligt.
– I de tidigare matcherna vi vunnit har vi kommit in och gjort det första målet. Det här målet satte matchen. Vi tappade rörelsen och började spela för långt, sa Janne Andersson.
När sedan 0-2 kom var det efter ett misstag från Shpetim Hasani. Daniel Nicklassons skott satt stolpe in.
– Som det är nu är vi inte tillräckligt bra för att vända ett underläge med 0-2 om vi dessutom inte får någonting med oss. Det är små marginaler i fotboll. Hade Petrus Racus skott gått stolpe in vet vi inte vad som hade hänt, men nu gick det stolpe ut istället. Idag hade vi inte energin som krävdes för att vända.

Nu är det alltså bara att kavla upp ärmarna, analysera misstagen och komma tillbaka i nästa match. En minst sagt tuff match väntar då på bortaplan i Borås mot Elfsborg. Hemmalaget blir då givetvis storfavoriter, men osvuret är bäst…….

IFK Norrköpings Supporterklubb/Roger Jansson

Matchfakta;

IFK Norrköping-Mjällby 0-3 (0-2)

Mål; 0-1 Moestafa El Kabir (22), 0-2 Daniel Nicklasson (38), 0-3 Moestafa El Kabir (63).

Varning, Mjällby: Daniel Nilsson.

Domare: Daniel Stålhammar, Landskrona.

Publik: 6 806.

IFK Norrköping (4-3-3): Niklas Westberg – Martin Smedberg Dalence, Bobbie Friberg da Cruz, Anders Wikström, Mathias Florén – Petru Racu, David Wiklander (Bruno Santos 46), Astrit Ajdarevic (Marcus Falk-Olander 58) – Christopher Telo, Gunnar Heidar Thorvaldsson, Shpetim Hasani (Riki Cakic 46).

Mjällby (4-4-2): Mattias Asper – Jesper Westerberg, Daniel Ivanovski, Patrik Rosengren, William Leandersson – Daniel Nicklasson (Adam Berner 74), Pavel Zavadil, Daniel Nilsson, Johan Svensson (David Löfquist 65) – Marcus Ekenberg, Moestafa El Kabir (Samuel Petrone 81).