Elfsborg vann hörnstatistiken med 15 – 2, men IFK Norrköping tog ledningen på sin första (!) hörna i andra halvlek. Efter den chocken krigade hemmalaget vidare och kunde till sist starkt nog vända matchen och vinna med 2 – 1!

Det saknades inte chanser på Borås Arena under den första halvleken även om resultatet  i halvtid visade 0-0. Åtminstone inte för hemmalaget.
– Vi börjar lite slarvigt, men sista 20 minuterna skapar vi en hel del målchanser. Vi har haft mycket hörnor, hoppas att någon trillar in också, sade Elfsborgs Stefan Ishizaki i halvtid.
Elfsborg hade åtta avslut i den första halvleken, varav fyra på mål, men Niklas Westberg var säker längst bak i IFK-laget. Målvakten, som hade en tung match mot Mjällby senast, gjorde ett par fina räddningar och stoppade Elfsborg från att göra åtminstone ett välförtjänt ledningsmål. IFK Norrköping började klent, men kom tillbaka in i matchen efter Elfsborgs tuffa press. Astrit Ajdarevic hade ett halvfarligt distansskott och till vänster oroade Shpetim Hasani.

Elfsborg visade styrka hemma på Borås Arena i en match där hemmagänget tog initiativet omgående. Trots att sjuke Anders Svensson saknades. Flera tunga kanoner avlossades genom Stefan Ishizaki, Daniel Nordmark och Lasse Nilsson. Men gång på gång visade målvakten Niklas Westberg sin klass. När de flesta väntade på en gulsvart utdelning kom kallduschen. Martin Smedberg Dalence slog Norrköpings första hörna i matchen och vid främre stolpen mötte David Wiklander och rakade in 1-0. Det hände i den 58:e minuten.

Elfsborg ökade dock takten och fick till en kvittering. Stefan Ishizaki slog en hörna som Andreas Augustsson nickade mot mål och där stod Lasse Nilsson och styrde in 1-1.

Men de gulsvarta var inte nöjda med det. Med endast fem minuter kvar slog Ishizaki ett stenhårt inspel framför mål, bollen styrdes på en försvarare fram till Niklas Hult som sköt in avgörande 2-1. Succén fortsätter därmed för pigge och outtröttlige Hult.

IFK gjorde ett försök att kvittera, men kom aldrig särskilt nära.

– Satan att vi inte kunde hålla 1-0 längre än vi gjorde. Vi hade dem på gaffeln, sade IFK:s manager Janne Andersson.

Segern var Elfsborgs tredje raka och laget seglar därmed upp i toppstriden efter en trög inledning. IFK Norrköping visade ändå att laget har kvaliteter med främst ett organiserat försvarsspel och fin effektivitet när lägen ges.

– Över 90 minuter är Elfsborg det bättre laget, säger IFK:s tränare Janne Andersson.