Astrit Ajdarevic bär ett sjunkande skepp på sina axlar. Efter en drömstart på säsongen med fyra segrar de första fem matcherna så har det rasat rejält för nykomlingen IFK Norrköping. Hemma mot Kalmar FF kom nionde raka matchen utan vinst och stjärnan Astrit Ajdarevic linkade av skadad. Innan dess hann han dock med ett riktigt drömmål, men vad hjälpte det?

– Vi tror att han gick av i tid så att det inte han bli något allvarligt, säger tränaren Janne Andersson efter matchen.

Mot Kalmar FF hade ”Peking” en lysande chans att vända på steken då smålänningarnas bortaspel, med bara fyra poäng vunna poäng hittills, har lämnat mycket övrigt att önska.

Och visst började det bra för hemmalaget som satte hög press från start och kvarten in i matchen fick nyförvärvet från Örebro, hajpade mittfältaren Astrit Ajdarevic, bollen av Shpetim Hasani. Ajdarevic vek in från högerkanten och lossade stora kanonen från cirka 20 meter varpå bollen skruvade sig i en fin båge över en chanslös Estrit Berisha i gästernas mål.

Målet fick dock effekten att Kalmar tog över matchen och kvitteringen hade legat i luften ett bra tag innan Kristoffer Fagercrantz drog på direkt efter en hopslagning och borrade in bollen vid Abbas Hassans högra stolpe. Jönköpingsförvärvets tredje mål i årets allsvenska.

– Alla dessa mål har varit utanför straffområdet. Jag får en bra träff där. Det är en liten touch på en Norrköpingsspelare tror jag. Vi hade haft några lägen så det var skönt att vi fick in 1-1, sade Fagercrantz till Canal Plus i halvtid.

I samma veva klev även Astrit Ajdarevic av skadad.

– Första delen av första halvlek är bra tycker jag. Astrit gör ett jättefint mål, sen får han en känning i baksidan och Kalmar tar över mer och mer, kommenterade Norrköpings tränare Janne Andersson efter första halvlek.

I andra halvlek inledde Norrköping precis som första och radade upp bra lägen men istället för ett mål framåt så blev det ett mål i baken när inbytte brassen Ricardo Santos elegant placerade in bollen vid stolproten efter en rörig situation i hemmalagets straffområde.

Strax efteråt varnades även IFK:s skyttekung Gunnar Heidar Thorvaldsson efter en märklig situation där Berisha bjöd på lite teater vilket gjorde Janne Andersson så upprörd att han visades upp på läktaren.

Thorvaldsson är nu – precis som mittbacken Anders Whass – avstängd nästa match.

– Två horribla gula kort som gör att vi har två avstängningar nästa match. Jag tycker att det är jättedåligt. Det var synd att jag inte fick prata med Hamlin istället så att han kunde få förklara istället, säger Andersson efter matchen och fortsätter:

– Jag ska inte bli så arg, det är onödigt. Men det är tungt, man blir förbannad.

En desperat offensiv av Norrköping följde under de sista 20 minuterna men trots flera kalaslägen där Mathias Floréns volley från distans var det vassaste – fick Janne Andersson från läktarplats bevittna sitt lags nionde raka match utan vinst.

Nu väntar närmast ett dubbelmöte med svenska mästarna Malmö FF.

–  Det är nästan lite synd om oss nu. Vi gör en tillräckligt bra match för att vinna i dag. Men det finns bara ett läge och det är på det igen bara, avslutar Andersson.

Fotbolldirekt.se

Matchfakta;

IFK Norrköping-Kalmar FF 1-2 (1-1)

1-0 Astrit Ajdarevic (15), 1-1 Kristoffer Fagercrantz (39), 1-2 Ricardo Santos (65).

Varningar, IFK Norrköping: Anders Whass, Gunnar Heidar Thorvaldsson.

Domare: Johan Hamlin, Bro.

Publik: 7 545.

IFK Norrköping (4-3-3): Abbas Hassan – Martin Smedberg Dalence, Anders Whass, Anders Wikström, Mathias Florén – David Wiklander, Astrit Ajdarevic (Armin Tankovic 40), Marcus Falk-Olander – Imad Khalili, Gunnar Heidar Thorvaldsson, Shpetim Hasani (Christoffer Nyman 54).

Kalmar FF (4-4-2): Etrit Berisha – Mattias Johansson, Paulus Arajuuri (Marcel Sacramento 60), Tobias Carlsson, Emin Nouri – Kristoffer Fagercrantz (Daniel Sobralense 55), Henrik Rydström, Erik Israelsson, Tobias Eriksson – Abiola Dauda (Ricardo Santos 56), Daniel Mende